Ga terug

Flatbread, lekker, makkelijk en snel klaar!

Het makkelijkste brood om te maken.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Eventueel deegbal 1/2 uurtje laten rusten in de koelkast30 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 200 g volkorenmeel of bloem
  • 5 g bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 175 g Griekse yoghurt (ik gebruik 0% vet)
  • Olijfolie om brood mee te bestrijken

Instructies

  • Doe de droge ingrediënten in een kom en meng deze, doe de yoghurt erbij en kneed tot een stevige deegbal.
  • Ik wikkel de deegbal nu in folie en leg hem een ½ uurtje in de koelkast, dit hoeft overigens niet maar ik laat al het deeg altijd even rusten na het kneden.
  • Verdeel de bol deeg in 4 of 6 bolletjes, ligt eraan hoe groot jij je brood wilt hebben, bestrooi je aanrechtblad met bloem en rol ze dun uit in een ovale vorm.
  • Verwarm een koekenpan of grillpan op hoog vuur, bestrijk het deeg met olijfolie en bak in de pan aan elke kant in ca. 3 minuten je flatbread gaar.

Notities

Je kunt het brood gebruiken bij dips, je kunt het beleggen en even in de oven zetten of je snijdt het open en vult het zoals een pita broodje. Het kan allemaal.