Go Back

Paprika-aubergine spread

Een lekkere groentespread, de basis voor verrassende en gezonde gerechten, die ook nog eens zo klaar zijn.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd55 min
Totale tijd1 uur

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 4 rode puntpaprika’s

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte door zodat je twee helften krijgt. Snijd het vruchtvlees kruislings in, je krijgt een soort diamant-patroon. Leg de aubergines in een ovenschaal met de open kant naar boven.
  • Was de puntpaprika’s en leg bij de aubergines in de ovenschaal.
  • Rooster nu alles in ca. 40-50 minuten gaar. De aubergines zijn gaar als het vruchtvlees zacht is en de paprika’s als ze hier en daar zwart geblakerd en zacht zijn.
  • Wanneer alles gaar is haal je de ovenschaal uit de oven en laat je de aubergine op de ovenschaal even (5 min.) afkoelen. De paprika’s doe je in een kom die je luchtdicht afsluit hierin laat je ze 5-10 minuten staan (dan haal je het velletje er gemakkelijk vanaf) het vocht dat uit de paprika's komt gooi je niet weg, dat pureer je straks mee . Wanneer ik de paprika's ontvel haal ik eerst het vel eraf, scheur dan de paprika's in de lengte open en haal de zaadlijsten eruit.
  • Neem de aubergine en lepel het zachte vruchtvlees eruit. Doe nu het vruchtvlees van de aubergine en de geroosterde paprika in een maatbeker en maak er met de staafmixer een puree van. Je kunt de puree kruiden met peper en zout zou je dat willen, ik doe dat niet.
  • De paprika-aubergine spread is in de koelkast in een schone luchtdicht afgesloten pot makkelijk een week houdbaar.