Go Back

Boerenkool omelet met tomaat en paprika- aubergine spread

Gewoon heel erg lekker en als bonus is het ook nog eens goed voor je.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 1 omelet

Ingrediƫnten

  • 100 g boerenkool fijngesneden
  • 2 eieren
  • 5 kerstomaatjes gehalveerd
  • 2 el paprika-aubergine spread
  • Peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Instructies

  • Begin met het wokken van de boerenkool, doe olie in een wok, heb je geen wok neem dan een koekenpan. Verwarm de wok, doe de olie erin en wok de boerenkool 3-5 minuten.
  • Kluts de eieren doe er peper en zout bij, doe dan de gewokte boerenkool bij de eieren en meng alles, het lijkt nu net of je weinig ei hebt, geen zorgen het wordt straks echt wel een omelet.
  • Neem een koekenpan, doe er een beetje olijfolie in, verhit op halfhoog vuur, doe het boerenkool/ei mengsel in de koekenpan (de mijne heeft een doorsnee van 20 cm) leg de kerstomaatjes erop en bak de omelet ca 5-7 minuten voor je hem omdraait. Ik voel met de spatel of hij los komt van de boden (dat betekent dat hij gaar is aan die kant) en keer hem dan om met behulp van een bord. Bak de omelet dan nog minuutjes en hij is klaar.
  • Serveren doe ik door weer het bord op de pan te leggen, zo eet ik de omelet met de tomaatjes aan de bovenkant, is ook de mooiste kant van de omelet en het oog wil ook wat toch. Schep er nog 2 eetlepels van de paprika-aubergine spread over en je ontbijt of lunch is compleet. Geniet ervan !