Lekker en makkelijk bijgerecht of als smaakmaker door een salade, door de pasta of op een steak sandwich/
Voorbereidingstijd5min
Bereidingstijd40min
Totale tijd45min
Porties: 1
Ingrediƫnten
10-13uien doorsnee ca. 5 cm
klontje boter
1elolijfolie
7takjes tijm
Peper en zout
Vuurvaste en ovenvaste koekenpan of schaal
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden
Neem de uien laat ze in de schil en halveer ze. Wanneer je de uien halveert snijd dan bovenlangs door de wortel van de ui, dit zorgt ervoor dat ze niet uit elkaar vallen, de wortel houdt de ui bij elkaar.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur, verwarm boter en olie en leg de uien met de snijkant naar beneden in de pan, bak ze mooi bruin, dit duurt ca. 5 minuten.
Draai de uien nu om, snijkant naar boven, verdeel de takjes tijm over de uien en zet de pan in de oven en rooster de uien tot ze zacht zijn dit duurt ca. 30-40 minuten.
Wanneer de uien zijn afgekoeld bewaar ik ze in de koelkast in een goed afsluitbare glazen pot en blijven ze zeker 1 tot 2 weken goed.
Notities
Je kunt de uien serveren als bijgerecht bij een stuk vlees, draai ze dan om na het roosteren, besprenkel met olijfolie en zet de pan op tafel. De uien stelen de show, ik verras met dit simpele bijgerecht mijn eters altijd weer.