Go Back

Geroosterde uien

Lekker en makkelijk bijgerecht of als smaakmaker door een salade, door de pasta of op een steak sandwich/
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd45 min
Porties: 1

Ingredi├źnten

  • 10-13 uien doorsnee ca. 5 cm
  • klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 7 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Vuurvaste en ovenvaste koekenpan of schaal

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Neem de uien laat ze in de schil en halveer ze. Wanneer je de uien halveert snijd dan bovenlangs door de wortel van de ui, dit zorgt ervoor dat ze niet uit elkaar vallen, de wortel houdt de ui bij elkaar.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur, verwarm boter en olie en leg de uien met de snijkant naar beneden in de pan, bak ze mooi bruin, dit duurt ca. 5 minuten.
  • Draai de uien nu om, snijkant naar boven, verdeel de takjes tijm over de uien en zet de pan in de oven en rooster de uien tot ze zacht zijn dit duurt ca. 30-40 minuten.
  • Wanneer de uien zijn afgekoeld bewaar ik ze in de koelkast in een goed afsluitbare glazen pot en blijven ze zeker 1 tot 2 weken goed.

Notities

Je kunt de uien serveren als bijgerecht bij een stuk vlees, draai ze dan om na het roosteren, besprenkel met olijfolie en zet de pan op tafel. De uien stelen de show, ik verras met dit simpele bijgerecht mijn eters altijd weer.