Go Back

Geroosterde groene asperges met een zachtgekookt ei

Dit is een niet alleen een heel erg lekker het is een ontzettend makkelijk recept, de oven doet het werk voor je en jij geniet van een feestelijke en gezonde maaltijd
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 bos groene asperges
  • olijfolie
  • 1 snuf Maldon zout
  • 1 el balsamico azijn
  • 5 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 snee geroosterd desembrood

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  • Maak de asperges schoon, je hoeft groene asperges niet te schillen, je wast ze en snijd 2-3 cm van de onderkant af dat is alles.
  • Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie strooi het zout erover, dan husselen met de schaal zodat de asperges rondom bedekt zijn met de olie. Zet de schaal in de oven en rooster de asperges in ca.20 minuten gaar. Ik hussel na 10 tot 15 minuten altijd even met de schaal.
  • Zet een pannetje met water op wanneer de asperges 10 minuten in de oven staan, kookt het water dan doe je er voorzichtig het ei in dat je 4 – 5 minuten laat koken, haal het ei eruit, spoel af onder koud water en pel het ei en leg opzij tot je asperges klaar zijn en dat is nu bijna zover.
  • Na ca. 20 minuten zijn de asperges klaar, besprenkel de asperges met balsamico azijn , rasp er de Parmezaanse kaas over, eitje erbij en smullen maar !