Go Back

Aubergine uit de oven met een frisse citroen yoghurt dressing

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
1/2 uur laten staan30 min
Totale tijd55 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • 3 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • honing
  • citroenrasp van 1 citroen, ½ voor de aubergines en ½ voor de dressing
  • 6 el granaatappelpitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200g raden
  • Halveer de aubergine en snij ze kruiselings in, net tot aan de schil, bestrooi met zout en laat een ½ uurtje staan
  • Dep de aubergine droog en leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven.
  • Bestrijk met olijfolie, rasp de schil van een ½ citroen over de aubergines en zet ze ca. 30-40 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is en het vruchtvlees zacht.
  • Terwijl de aubergine in de oven staat maak je de dressing, meng 3 el yoghurt met 1 el citroensap.
  • Serveer de auberginehelften met granaatappelpitjes, citroen/yoghurt dressing, honing en rasp van citroenschil en geniet ervan.