Begin met het voorverwarmen van de oven op 120 graden
Doe de eiwitten in een schone kom en mix kort op lage stand tot de eiwitten beginnen te schuimen, Verhoog de stand van je mixer en doe 3 el suiker bij het eiwit. Ik mix met mijn kitchenaid machine, een handmixer kan ook maar hou er rekening mee dat het mixen ongeveer 7 - 10 minuten duurt en hij warm kan worden. Doe de rest van de suiker er in delen bij, ik voeg 2 tot 3 eetlepels per keer toe. Als de suiker bijna is opgelost voeg je de volgende lepels suiker toe tot alle suiker op is, samen met de laatste lepels suiker voeg je de maïzena en azijn ook toe. Na 8-10 minuten mixen heb je een mooie glanzende meringue en kun je er stijve pieken van trekken of … de kom omgekeerd boven je hoofd houden zonder dat de meringue eruit valt.
Leg bakpapier op een ovenplaat en zet de hoeken vast met wat meringue zodat je papier niet opwaait in de oven.
Schep de meringue in het midden op het bakpapier en maak er met een spatel een mooie ronde vorm van.
Zet de bakplaat met de meringue in het midden van de oven en droog/bak de meringue in ca. 1 ½ uur op 120 graden.
Laat de meringue in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier, zodat het vocht kan ontsnappen. Ik doe dat door een theedoek tussen de ovendeur te doen en zo creëer ik en kiertje van 2-3 cm. Haal dan de pavlova voorzichtig van het bakpapier af en zet hem op een taartschaal en maak er een feestje van.
Wanneer je pavlova is afgekoeld komt het leukste van alles, er een feest van maken. Klop de slagroom met de 2 el suiker lobbig of dikker wat jij wilt, jouw feestje. Schep de slagroom op de pavlova, versier royaal met vers fruit, snijd de passievruchten open en lepel die uit boven de pavlova, voor een mooi effect, en als laatste royaal bestrooien met poedersuiker