Pangranola, makkelijk gezond en lekker
De laatste maanden is deze pangranola mijn favoriet, zo gemaakt, en ontzettend lekker.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Porties: 1 pot
- 150 g havermout
- 50 g pompoenpitten
- 50 g pistachenootjes in stukjes gehakt
- 50 g paranoten in stukjes gehakt
- 50 g walnoten in stukjes gehakt
Doe alle ingrediƫnten in een koekenpan zet deze op middelhoog vuur en blijf erbij. Schud af en toe met de koekenpan zodat alles mooi gelijkmatig roostert. Vanaf het moment dat de pompoenpitten beginnen te poffen erbij blijven en de granola in beweging houden, doe dit ca. 3-5 minuten en de granola is klaar.
Laat de granola niet in de pan afkoelen maar schud hem op een bord. De koekenpan is heet, de granola kan verbranden wanneer je hem in de hete koekenpan laat afkoelen.
De afgekoelde granola in een afsluitbare pot bewaren dan blijft hij zeker 3 weken goed.