Go Back

Volkoren poffertjes met maple espresso boter

Poffertjes met maple-espresso boter, mij mag je er voor wakker maken.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd20 min
Porties: 2 porties

Ingredi├źnten

Voor de maple espresso boter

  • 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 stick Nescaf├ę espressopoeder
  • 1 el maple syrup

Voor het poffertjes beslag

  • 100 g volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 ml melk naar keuze
  • 25 ml bruiswater
  • 1 el maple syrup
  • snuf zout

Instructies

  • De maple espresso boter
    Doe de zachte boter in een kommetjes doe het espressopoeder erbij en roer met een vork door tot de poeder goed gemengd is met de boter, voeg dan de maple syrup toe en roer weer met de vork tot alles goed gemengd is. Ik doe de zachte boter in leuke ijsblokjes vormen en zet die in de vriezer, een half uurtje voor ik de poffertjes maak haal ik de boter uit de vriezer. Ik gebruik hiervoor siliconen vormen dan druk je de boter er bevroren makkelijk uit.
  • Het poffertjes beslag
    Doe volkorenmeel, bakpoeder en zout in een kom en meng dit. Schenk de melk, bruiswater en maple syrup bij elkaar en roer dit door. Voeg nu de vloeistof geleidelijk toe aan de bloem terwijl je met een garde roert, als laatste voeg je het ei toe meng dit goed en klaar is je beslag voor de poffertjes. Het beslag kun je in de koelkast zetten tot gebruik en is makkelijk vooraf klaar te maken net als de maple espresso boter.
  • De poffertjes bakken
    Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur, vet in met boter en vul de holtes met het poffertjes beslag. Wanneer aan de bovenkant belletjes te zien zijn kun je de poffertjes omdraaien bak ze dan nog ca. 1 minuut en klaar zijn je poffertjes. Serveer de poffertjes met poedersuiker, maple-espresso boter en nog een extra scheut maple syrup.