Go Back

Rijstsalade met tonijn in en een frisse citroendressing

Dit is een salade die zo klaar is en een ideale meeneem lunch, voor bij de picknick of bij de bbq
Voorbereidingstijd4 uur 30 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd35 min
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 200 g ongekookte bruine basmati rijst
  • 1 courgette gegrild
  • 2 geroosterde paprika’s zelf geroosterd of uit blik
  • 250 g verse doperwtjes of blikje Bonduelle 160 g
  • 2 blikjes rio mare tonijn van 160 g uitlekgewicht 104 g
  • 15 ontpitte zwarte olijven
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • p & z

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat deze afkoelen (dit kun je makkelijk een dag van tevoren doen).
  • Was de courgette, schillen is niet nodig, snijd in ronde plakken van ca. 1 cm dik. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de plakken courgette aan elke kant ca. 1 ½ minuut en leg ze aan de kant.
  • Heb je verse doperwten haal ze dan uit de peul, ik vind dit leuk en rustgevend om te doen. Gebruik je doperwten uit blik laat ze dan uitlekken.
  • Laat de tonijn uitlekken, snij de geroosterde paprika’s in reepjes, de courgette rondjes in vieren en de olijven in ringen.
  • Maak de dressing door een ½ citroen uit te persen (dit is ongeveer 1 el sap) doe hier 2 el olijfolie bij, meng dit met een kleine garde of vork, proef en breng op smaak met peper en zout (voeg naar smaak meer citroensap toe).
  • Nu heb je alles klaar en kun je de salade maken, neem een grote kom en doe hier de afgekoelde rijst in, de courgette, de geroosterde paprika, de doperwten, de olijven, de tonijn en schep alles om. Giet er nu de dressing overheen meng alles goed en zet hem koud tot gebruik.