Go Back

Vegatarische pasta carbonara

Dit is een super simpele versie van pasta carbonara, zonder vlees en toch met die hartige smaak, het zijn de gerookte eieren die deze pasta zo lekker maakt.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 120 g ongekookte spaghetti of een andere pastasoort ik gebruik altijd De Cecco
  • 2 tenen knoflook gehalveerd
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 2 sneden oud desem roggebrood in blokjes of ander brood
  • 3 gerookte eidooiers; van smoked eggs
  • 25 g geraspte Grana Padano of Parmezaanse kaas
  • 5 takjes krulpeterselie gehakt
  • Zwarte peper vers gemalen & zout
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking, terwijl de pasta opstaat maak je broodcroutons en de saus.
  • Verwarm in een koekenpan 1 el olijfolie op middelhoog vuur bak hierin de brood blokjes in 2 tot 3 minuten haal dan de knoflook uit de pan en doe de ui erbij bak tot de ui glazig is/
  • Neem een grote kom (hierin gaat straks de pasta met de croutons) en doe hier de eidooiers, de kaas, peterselie, gemalen zwarte peper (wees royaal) en een snufje zout in meng dan alles goed.
  • Als de pasta beetgaar is schud je deze af, bewaar 2 eetlepels van het kookvocht die gaan samen met de pasta in de pan bij de broodcroutons en ui. Bak dit 1 minuut al omscheppend op hoog vuur. Daarna gaan de pasta, brood, en ui bij het eimengsel. Roer alles goed en snel door tot je de een romige pasta hebt. Serveer direct en rasp er aan tafel nog wat extra kaas over. Buen Apetito !

Notities

Heb je wel pancetta in huis dan vervang je de 2 tenen knoflook en 2 sneden desemroggebrood door de pancetta. Verder blijft alles gelijk; je bakt in plaatst van de blokjes brood de pancetta aan en dan gaat de ui erbij tot die glazig is.