Go Back

Amandel en vanille extract

Het maken van amandel en vanille extract is zo eenvoudig dat het zonder is wanneer je het koop en zelfgemaakt is zoveel leuker en lekkerder !
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Porties: 2 flesjes

Ingrediƫnten

Amandelextract

  • 100 ml Wodka met een alcohol percentage van 40%
  • 2 el amandelen, liefst biologisch
  • 1 flesje met een inhoud van 150 ml

Vanille extract

  • 150 ml Wodka met een alcohol percentage van 40%
  • 2 vanillestokjes
  • 1 flesje met een inhoud van 200 m

Instructies

  • Begin met het steriliseren van de flesjes voor je ze vult. Ik doe dit altijd zo kort mogelijk voor het vullen, minste kans op bacteriĆ«n die toch altijd in de lucht zitten. Vul een warm flesje niet met koude vloeistof dan heb je kans dat het glas breekt. Breng water aan de kook en leg de flesjes hier zo'n 5 minuten in. Haal ze met een tang uit het hete water en laat ze iets afkoelen voor je ze vult

Amandel extract

  • Voor het maken van 100 ml extract neem je een flesje met een inhoud van 150 ml.
    Doe hier 13 amandelen in (14 mag ook hoor), dat mogen blanke of bruine amandelen vul aan met wodka en dan is het een kwestie van geduldig zijn. Zet het flesje op een donkere plek en schud het om de paar dagen, na een maand is je extract klaar voor gebruik. Extract is erg lang houdbaar (zeker een jaar ), bewaren op een koele en donkere plaats.

Vanille extract

  • Voor het maken van 150 ml extract neem je een flesje met een inhoud van 200 ml.
    Doe hier 2 vanille stokjes in, snij 1 stokje in de lengte door en laat het andere stokje heel, vul aan met wodka en dan is het een kwestie van geduldig zijn. Zet het flesje op een donkere plek en schud het om de paar dagen, na een maand is je extract klaar voor gebruik. Extract is erg lang houdbaar (zeker een jaar ), bewaren op een koele en donkere plaats.