Go Back

Aardappelsalade met gerookte eieren, zure room en bieslook

Heerlijke vegetarische lunch salade; door het gebruik van de gerookte eieren lijkt het alsof er bacon aan te pas is gekomen, maar niets is minder waar. Het is de smaak van de koudgerookte eitjes.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 porties

Ingrediƫnten

  • 500 g krielaardappeltjes
  • 2 koud gerookte eieren
  • 10 kerstomaatjes in vieren gesneden
  • 2 el zure room
  • 2 el gehakte bieslook
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de krielaardappeltjes in ca. 10-15 minuten in de schil gaar. Laat ze wat afkoelen en haal dan de schil eraf. Waarom in de schil koken? Ik vind dat lekkerder, de aardappelen hebben een heel andere smaak, probeer het maar eens. Je kunt ze ook in de schil koken en met schil eten, doe ik ook regelmatig. Wil je ze met de schil eten, boen ze dan goed schoon voor je ze kookt. Doe de krielaardappeltjes in een pan vul die met water tot ze net onder staan, zout erbij en kook ze gaar in ca. 10 minuutjes gaar. Ze zijn klein dus sneller gaar dan grote aardappelen, ik prik erin en als ze zacht genoeg zijn schud ik ze af en laat ik ze uitdampen, afkoelen en haal ik de schil eraf en halveer ik de aardappeltjes of ik snijd ze in vieren net waar ik op dat moment zin in heb.
  • Zet water op in een pannetje, als het water kookt gaan de eieren erbij, kook ze in ca. 7-8 minuten hard, spoel ze af onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in stukken.
  • Neem een schaal en doe hier de gesneden krielaardappeltjes in, de eieren, de tomaten, 2 el zure room en meng alles, breng op smaak met peper en zout en als laatste doe ik de gehakte bieslook erbij, schep ik alles nog een keer om en klaar is de aardappelsalade. Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker !