Ga terug

Pindasaus lekker voor bij de saté

Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst, pindasaus of satésaus? Pindasaus natuurlijk !
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 2 tl sambal oelek
  • ½ tl korianderpoeder ketoembar
  • ½ tl trassi (garnalenpasta ik gebruik Jeeny's)
  • 1 el gula djawa
  • 1 pot pindakaas
  • 300 ml water
  • 200 ml Kara kokosmelk
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el zoete ketjap
  • 2 el sweet chilisaus
  • 1 el zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de olie in een steelpannetje op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook, doe dan sambal, korianderpoeder, trassi en gula djawa erbij en bak alles al roerend ca. 1 minuut, doe dan de pindakaas erbij en na enkele minuten kan het water er ook bij. Blijf roeren en wanneer het een mooie egale saus is voeg je de kokosmelk, gembersiroop, ketjap en chilisaus toe, roer tot alles gemengd is en proef misschien wil je hem iets zoeter of ietsje pittiger. Speel met de ingrediënten en pas hem aan naar eigen smaak.
  • Laat pindasaus nooit koken en blijf er altijd bij/. Het kan gebeuren dat de olie zich scheidt van de saus, geen paniek ! Doe er een scheutje koud water bij en blijf roeren tot de saus weer een geheel is. Datzelfde doe je ook als de saus te dik wordt, scheutje water erbij tot hij de dikte heeft die jij lekker vindt.

Notities

Heb je pindasaus over? Of is dit gewoon teveel. Vries de pindasaus in lekker makkelijk en ook al is ie zo gemaakt, uit de vriezer halen is soms nog net even makkelijker !