Ga terug

Zomerse granola

Dit is een lekkere zoete en toch niet al té zoet, door het gebruik van citroengras poeder, zomerse granola.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd40 min
afkoelen in de oven2 uur
Totale tijd2 uur 45 min
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 75 g honing
  • 100 g meergranen vlokken
  • 100 g speltvolkoren vlokken
  • 50 g amandelen schaafsel
  • 75 g pecannoten
  • 75 g paranoten
  • 75 g pompoenpitten
  • 1 tl citroengraspoeder

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
  • Meng de olijfolie en honing, het wordt een dik mengsel.
  • Gebruik je hele noten, hak ze dan in grove stukken.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
  • Schenk het mengsel van olijfolie en honing bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven
  • In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven bakt harder aan de achterkant.
  • Na 40 minuten zet je de oven uit. Laat de granola in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier, ik steek er een houten pollepel tussen.
  • Bewaar de granola in een luchtdicht afsluitbare pot. Daarin blijft hij zeker 2 weken goed .