Go Back

Appeltaart pancake met appelstroop

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Beslag laten rusten, mag, hoeft niet.30 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 150 gr. Griekse yoghurt
  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelsuiker
  • 1 appel

De topping

  • 1 el appelstroop
  • 1 el water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (behalve de appel) voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en wordt nog ietsje steviger als je het een ½ uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast.
  • Schil de appel, verwijder het klokkenhuis met een appelboor en snijd de appel in 8 plakken van ongeveer gelijke dikte.
  • Doe de eetlepel stroop in een klein pannetje samen met een eetlepel water, verwarm dit al roerend tot het een mooi sausje is. Haal het pannetje van het vuur en zet aan de kant tot gebruik.
  • Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er geen vetstof in en schep er met een eetlepel 4 hoopjes beslag in, leg op elk hoopje een appelplak en duw hem voorzichtig in het beslag (zie foto hieronder). Bak de pancake nu ca. 2 minuten en probeer dan of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu bak je hem nog eens ca. 1 ½ tot 2 minuten en dan ..... Is het alleen nog maar de pancakes op je bord leggen, bestrooien met poedersuiker de stroop erover drizzelen en smullen maar.

Notities

Laat het me weten als je hem maakt en wat je ervan vindt. Post je pancakefoto op Instagram met de #pancakeliefde, #receptvanrenate of tag me, vind ik leuk.