Go Back

Pompoencurry

Deze pompoencurry is niet alleen ontzettend lekker het is ook nog eens een makkelijke maaltijd met lekker veel groenten waardoor hij ook nog eens goed voor je is, gezond dus ! Ja gezond en lekker gaan heel goed samen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 120 g bruine basmatirijst
  • 1 el olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 tl kerrie poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 stukje gember van ca. 3x3 cm fijngehakt
  • 400 gr flespompoen in blokjes gesneden
  • 150 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 courgette in blokjes gesneden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit de ui samen met de specerijen (kerrie, koriander en paprika poeder) ca. 1-2 min. Voeg dan de gember en peper toe en bak deze kort (30 sec. mee). Voeg vervolgens de pompoenblokjes en tomaat toe en bak alles al omscheppend nog ca. 2-3 min. Voeg de groentebouillon toe laat 10 minuutjes stoven met deksel op de pan. Voeg vervolgens de kokosmelk toe, roer door en dan kunnen de courgette blokjes erbij. Laat alles nog 5 – 10 minuutjes stoven met het deksel op de pan en klaar is je pompoencurry.

Notities

Zou de saus niet dik genoeg zijn dan kun je hem binden met een beetje maïzena of aardappelzetmeel.