Ga terug

Kerstboom pancakes

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Beslag laten rusten, mag, hoeft niet30 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 porties (kerstboom om te delen)

Ingrediënten

Voor het beslag

De topping

  • Aalbessen en blauwe bessen of ander fruit waarmee jij je pancake boom wilt versieren.

Verder wel makkelijk

  • 1 set koekjes uitstekers

Instructies

Hoe maak je de pancakes?

  • Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed. Het is een stevig beslag, en het wordt nog ietsje steviger als je het een 1/2 uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.
  • Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er géén vetstof (olie of boter). Neem de koekjes uitstekers en leg die in de koekenpan, schep in elke uitsteker beslag en verdeel dit over de hele oppervlakte, haal de uitstekers meteen uit de koekenpan. Je bakt de pancakes niet in de uitstekers. Ik gebruikte 5 uitstekers de kleinste pancakes maakte ik uit de hand.
    Bak de pancakes 1 1/2 tot 2 minuten en probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken bak dan de volgende ronde pancakes en als je alle pancakes gebakken hebt kun je ze opstapelen en je kerstboom versieren met het fruit en poedersuiker en klaar is je eetbare kerstboom.

Notities

Laat het weten als je de dit recept maakt, tag mij of gebruik de #receptvanRenate kunnen we met z’n allen inspiratie opdoen via deze hashtag. Dat zou ik helemaal te gek vinden. Voor nu zeg ik geniet van het versieren en opeten natuurlijk van je pancakes kerstboom.