Ga terug

Granola fatto in casa con amore !

Dit is een lekkere gezonde suikervrije granola.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd45 min
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 30 ml balsamico
  • 250 g meergranenvlokken
  • 75 g hazelnoten
  • 75 g amandelen
  • 25 g zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 140 graden.
  • Meng de olijfolie en balsamico.
  • Hak de noten in grove stukken.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng ze.
  • Schenk het mengsel van olijfolie en balsamico bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Spreid het mengsel mooi over de hele bakplaat uit
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven
  • In totaal gaat de granola 40 minuten de oven in. Na 20 minuten draai ik de bakplaat altijd om, mijn oven bakt harder aan de achterkant.
  • Na 40 minuten haal je de granola uit de oven en laat je de granola afkoelen.
  • Bewaar de granola in een luchtdicht afsluitbare pot. Daarin blijft hij zeker 2 weken goed al redt hij dat hier nooit.

Notities

Geef deze granola cadeau in een leuke pot of in een leuk doorzichtig zakje, geef de liefde door want de dag beginnen met een ciao bella of ciao bello dat is het leukste dat er is!  Bonus! Deze granola is behalve erg lekker ook nog eens gezond.