Ga terug

Meatpie Surinaamse kip kerrie met komkommer in het zuur

Komkommer in het zuur lekker bij een meatpie gevuld met Surinaamse kip kerrie maar ook bij de nasi, bami of op een broodje voor die lekkere frisse zure smaak.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd5 min
Laten afkoelen in de koelkast3 uur
Totale tijd3 uur 28 min
Porties: 2 potten van ca. 500 ml

Ingrediƫnten

Voor 2 potten van ca. 500 ml

  • 2 komkommers
  • 1 rode peper
  • 200 ml water
  • 200 ml witte azijn
  • 2 el suiker
  • snufje zout
  • 2 kruidnagels
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 glazen potten met een inhoud van 500 ml.

Instructies

Hoe maak je het

  • Snijd de komkommers in slierten, plakjes of blokjes net wat jij leuk of lekker vindt.
  • Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snij in dunne reepjes.
  • Doe de komkommer en rode peper in een kom meng en verdeel dit dan over de twee glazen potten, doe vervolgens in elke pot 5 peperkorrels en 1 kruidnagel.
  • Breng water, azijn, suiker en zout aan de kook en zodra de suiker is opgelost haal je het pannetje van het vuur en verdeel je het mengsel over de twee potten.
  • Helemaal laten afkoelen en dan kun je ervan smullen. De potten kun je zowel binnen als buiten de koelkast bewaren wel las ik in het recept van Francesca dat wanneer je de pot buiten de koelkast bewaard de groenten zachter worden en dat wist ik nou weer niet.

Notities

Steriliseer potten voor gebruik, ik doe dit altijd zo kort mogelijk voor het vullen, minste kans op bacteriƫn die toch altijd in de lucht zitten. Breng water aan de kook en leg de potten hier zo'n 10 minuten in. Haal ze met een tang uit het hete water en laat ze kort afkoelen. Vul ze met de komkommer/rode peper mix, peperkorrels en kruidnagel en schenk azijn/water mengsel erop.